Activiteiten Week van het Bos

Mysteries van Masy

150 jaar geleden was Midden-Limburg één groot heidegebied, tot op een gegeven moment kapitaalkrachtige burgers grote stukken land kochten en begonnen te bewerken, beplanten en bebouwen.

Zo ook Théodore Masy, een Luikse ingenieur en mijndirecteur: hij kocht een groot stuk woeste grond op de grens tussen Houthalen en Meeuwen. Hij bouwde er een kasteel, paardenstallen en serres en legde een omvangrijk park aan. Het domein was een begrip in de wijde omgeving en was een toonbeeld van innovatie en technische snufjes. Na de dood van Masy werd het domein opgenomen in het nieuwe militaire oefenterrein van de Luchtmacht en viel het gebied ten prooi aan plundering en verval. Masy en zijn wonderen werden vergeten, en de natuur kon jarenlang ongestoord zijn gang gaan..

Ben jij ook benieuwd naar het verhaal van Masy en zijn domein? Maak dan gebruik van deze unieke kans en kom mee het domein ontdekken. Domein Masy maakt deel uit van het militaire domein "Pampa Range" en is verboden terrein. Natuurpunt Houthalen-Helchteren heeft echter uitzonderlijk toestemming gekregen voor een natuurwandeling in het gebied ter ere van de "Week van het Bos". Maak er dus zeker gebruik van...

Toon kaart Toegangsweg domein Masy
Forelstraat
3530 Houthalen-Helchteren
zo 20/10/19 van 14:00 tot 17:00
Natuurpunt Houthalen-Helchteren
Inschrijven Inschrijven
wittersjohan@scarlet.be
0474/979110
www.natuurpunt.be/agenda/mysteries-va...