Activiteiten Week van het Bos

Duisterniswandeling

Natuurpunt De Wulp organiseert in de week van het bos ook een Duisterniswandeling naar aanleiding van de “Nacht van de Duisternis”.  Een gids neemt je dan mee op tocht door het avondduister. We komen samen aan Bezoekerscentrum Landschap De Liereman om 19.30 uur.
Heel wat dieren zijn afhankelijk van duisternis en hebben zich er perfect aan aangepast. Door lichtverontreiniging staat hun levenswijze onder druk. Ook de mens heeft nood aan duisternis om tot rust te komen, goed te kunnen slapen en voor de aanmaak van levensbelangrijke hormonen.
We kunnen best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Even vaak wordt de verlichting naar boven de hemel in gestraald. Met alle gevolgen van dien: te veel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en tot gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook het bioritme van planten en dieren lijden eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling.
Tijdens de Nacht van de Duisternis doven verschillende gemeenten de openbare verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht.

Honden kunnen helaas niet mee op deze wandeling. We ronden de wandeling af rond 21.00 uur.

Info: BC Landschap De Liereman, 014 42 99 66, bc.deliereman@natuurpunt.be 

Toon kaart Bezoekerscentrum Landschap De Liereman
Schuurhovenberg 43
2360 Oud-Turnhout
za 12/10/19 van 19:30 tot 21:30
Natuurpunt De Wulp
bc.deliereman@natuurpunt.be
014 42 99 66
www.natuurpunt.be/agenda/duisterniswa...