Activiteiten Week van het Bos

Dag van de boseigenaar in de Abdij van West-Vleteren

Milieu en natuur

Op woensdag 12 oktober willen we de Vlaamse private boseigenaars in de kijker stellen tijdens de 3e editie van de Dag van de Boseigenaar! Veel private boseigenaars zorgen namelijk ook mee voor natuurbescherming. We gaan op stap in het bos van de abdij. Dit doen we met een begeleide wandeling, waarvan een gedeelte met de huifkar. Op het einde trakteren we jullie graag op een lekkere West-Vleteren.

Op woensdag 12 oktober willen we de Vlaamse private boseigenaars opnieuw in de kijker stellen tijdens de 3de editie van de Dag van de Boseigenaar!
Heel wat private boseigenaars zorgen namelijk ook mee voor natuurbescherming en toegankelijkheid in de Vlaamse bossen. Wist je trouwens dat 70% van alle Vlaamse bossen door private eigenaars beheerd wordt? En dat er met een gemiddelde oppervlakte bos in beheer van 1 ha ongelooflijk veel private boseigenaars zijn. De overgrote meerderheid van de private eigenaars beheert zijn of haar bos met zorg en respect voor de natuur en draagt op die manier bij tot een groener en leefbaarder Vlaanderen! Die maatschappelijke inzet verdient erkenning en waardering! In West-Vlaanderen organiseren de Bosgroepen en Regionale Landschappen met steun van de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid een geleide wandeling in en rond de bossen van de Sint Sixtus Abdij te West-Vleteren. Onder deskundige begeleiding van enkele gidsen zullen jullie het een en ander te weten komen rond het gevoerde bos- en natuurbeheer in de bossen van de Abdij en daarbuiten gecombineerd met enkele leuke, lokale, cultuurhistorische en andere weetjes van de prachtige streek van Poperinge-Vleteren. Voor een gedeelte van de wandeling wordt een huifkar voorzien. Op het einde van de wandeling trakteren we graag iedereen nog op een stevige West-Vleteren In De Vrede! Allen Daarheen!
• datum: woensdag 12 oktober (14u – 17u) – Receptie In de Vrede vanaf 17u
• locatie: om 14u: parking In De Vrede (Donkerstraat 13, Vleteren)
• kostprijs: GRATIS voor iedereen
• Doelgroep: Bosliefhebbers en boseigenaars
• voorzie aangepast schoeisel en kledij voor een boswandeling
• inschrijven? Bosgroep Ijzer en Leie vzw: Bo.Desmadryl@West-Vlaanderen.be – 057/23.08.54 (graag snel inschrijven om uw plaats te reserveren!)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-sixtusabdij West-Vleteren
Donkerstraat 13
8640 Westvleteren
woe 12/10/16 van 14:00 tot 17:30
gratis
bo.desmadryl@west-vlaanderen.be
057230854