Activiteiten Week van het Bos

Bushcraft - Train The Trainer - Voeding uit de natuur (donderdag)

Deze vorming is voor wie sessies wil geven tijdens het Groot bushcarft-weekend of op een lokale Natuurpuntactiviteit. Wanneer heb jij laatst je eigen maaltje bij elkaar gesprokkeld en een vuurtje aangestoken om het op te bereiden? Met herboriste en natuurkokkin Natalie, ga je daarna op zoek naar eetbaar lekkers in bos en veld. Samen leer je wilde planten herkennen op basis van uitzicht, standplaats, geur en smaak. Het is steeds weer een verrassing hoe veel keukenschatten er te vinden zijn op je wandeling. Van frisse groene kruiden, bast, naaldbomen en paddenstoelen tot vruchten en noten. We verzamelen wat de natuur op onze tocht in de voorraadkast heeft. 

En daarna zelf aan de slag! Hoe kan je met zo weinig mogelijk materiaal en met wat je zelf gemaakt hebt, toch een volledige keuken nabootsen met oven, potten en pannen? Hoe weet je hoe warm je zelfgemaakte oven is? En wat maak je nu met die wilde ingrediënten? 

Tijd voor wat avontuur! 

Neem een tas mee om je oogst in te verzamelen, een schaar, een klein mesje, een plank en je favoriete keukenmes. Doe best geen synthetische of lichtgekleurde kleding aan om met het vuur te werken. Alle andere benodigdheden zijn inbegrepen in de prijs. Meer info op http://www.lesodetteskookt.be

 

Deze vorming train the trainer voeding uit de natuur duurt één dag en is gekoppeld aan het Groot Bushcraft-weekend dat doorgaat op dezelfde plek het weekend er na. Meer info over het Groot Bushcraft-weekend hier. Als je zelf een sessie geeft tijdens dit weekend, dan hoef je daarvoor niet te betalen, wel dat hier op te geven.

Toon kaart De Kluis
De Kluis 1
3051 Sint-Joris-Weert
do 10/10/19 van 11:00 tot 16:00
Natuurpunt CVN
€ 45,0
Inschrijven
pieter.blonde@natuurpunt.be
0488/362 279
www.natuurpunt.be/agenda/bushcraft-tr...